kitapçı dükkanı deborah meyler

KİTAPÇI DÜKKANI / BOOKSTORE
   DEBORAH MEYLER

Kolombiya üniversitesinde kazandığı saygın burs hatırına New York'a gelen bir İngiliz kızı Esme Garland sanat tarihi master'ı yaparken gönlünü çapkın Mitchell'a  kaptırır.
Esme'nin hayatında tam her şey yolunda giderken hamile kalması ve bebeğinin babasının bunu tam öğrenecek iken ayrılması işleri hiç olmadığı kadar zora sokar.Dahası bebeği doğurup doğurmama arasında gelip gider. Bebeği doğuracak mıdır? Bebeğinin babasının ondan haberi var mıdır?

The Owl adlı kitapçı dükkanında çalışmaya başlaması Esme'nin hayatını düzene sokması için yardımcı olacak mıdır? Dükkan sahipleri George ve Luke ile güzel bağ kuracak olan Esme hayallerinden vazgeçmeden hayatla mücadele edecek ve bir yandan aşkla sınanacaktır.






Yorumuma gelecek olursam ;


Her aldığım kitabı çok çok severek alırım ve eğer beyaz kitaplığımda yer açıyorsam bu o kitaba vermiş olduğum gerçek değerdendir.Yada tüm bu klişeyi bir bırakacak olursam,evet bütün kitaplar değerlidir. Bu kitapta öyle ama naçizane olumsuz yorumum olacak.
Genel olarak kitabın tatlı hayatın içinden bir konusu var fakat kitap çok fazla yazılmış. Demek istediğim, Esme'nin sınavı bebekle hayalleri arasında kalmak gibi gözükse de hikaye fazla gereksiz karakter ve kitapçının günlük rutiniyle boğulmuş. Bu benim kitaptan sıkılmama sebep oldu. Yarısına geldiğimde daha fazla okumak istemediğimi düşündüm.Genel konunun fazla ayrıntıya boğulması akıcılığına bir nevi ayak bağı olmuş.








Fakat kitabın içinde yer alan birçok edebiyat ve müzik eserleri ve üzerine yapılan tartışmalar bize bir şeyler katacak cinsten. Ayrıca Mitchell'in kitap boyunca yansıttığı sürpriz duygu değişimleri okuyucu şaşırtacaktır.

Tatlı olmasına rağmen macera arar kitap severler adına biraz sönük kalan bir hikaye-özellikle de hikaye boyunca genel kurgunun hep aynı ama ana olmayan rutinle çok fazla içli dışlı olması.-

Yinede Esme'nin hayatın içinden, samimi hikayesine bir göz atın derim!

ENİSE ALTINOK

Yorumlar

Popüler Yayınlar