Yıldız Gemisi - Melissa Landers - STARFLIGHT

YILDIZ GEMİSİ - MELİSSA LANDERS



Kendine dış diyarda bir hayat kurmak isteyen Solara birinin kölesi olarak yolculuk yapabilmek için bilete ihtiyacı vardır. Okul yıllarından pek hoşlaşmadığı Doran Spaulding tam bu sırada karşısına çıkar ve sahip-köle olarak dış diyara doğru renkli bir yolculuk başlar.
 













Seri Yıldız Gemisi ve Yıldız Yağmuru olarak iki kitaptan oluşuyor. İlk kitabımız Yıldız Gemisinde Doran ve Solara’nın ait oldukları farklı dünyalardan aynı dünya ’ya varan ilişkilerine tanık oluyoruz. Doran Güneş Ligi’nin zengin bir varisiyken Solara ise azılı bir suçlu olmasına rağmen aralarında tutkulu bir aşk filizleniyor. Böylece geldikleri yerleri arkalarında bırakıp birbirlerinin gitmek istedikleri tek yer oluyorlar.
Kitap genel olarak Doran ve Solara ağırlıklı olsa da Cassia ve Kane gibi ikinci kitapta daha sık okuyacağımız başka önemli karakterlerde mevcut. Genel anlamda hikâyeyi sevdim. Bir uzay gemisinde birçok farklı karakter ve hikâyenin beraber yaşantılarını okumak güzeldi. Belki de tek olumsuz yorumum: kitaba başlarken ki beklentim kitabın ve karakterlerin daha ciddi olması gerektiğiydi. Örneğin eğer orada bir aşk varsa çok daha tutkulu olmalıydı. Karakterlerin davranışları, üslupları beklentimden daha çocuksu kaldı. Fakat akıcı anlatımı ve genel kurgunun güzel olması sebebiyle kitabı merak edenlere okumalarını tavsiye ediyorum.
Şu sıralar serinin ikinci kitabını okuyorum. Diğer kitap yorumunda görüşmek üzere hoşça kalın!





Yorumlar

Popüler Yayınlar