Kaçınılmaz - AMY A.BARTOL





KAÇILNILMAZ –  AMY A. BARTOL

Karşınızda Kaçınılmaz, AMY A. BARTOL’un kaleme almış olduğu Öngörü Serisinin ilk kitabı. 2011 yılı yayınlı serinin ilk kitabı yarı melek yarı insan melezi olan Evie’nin Crestwood da üniversiteye başlayarak kendi asıl kimliğini keşfetmesini konu alıyor.

İşler, onu okulda istemeyen ikinci sınıf öğrencisi Reed Wellington ile karşılaşınca tamamen çığırından çıkıyor. Evie Reed’in ondan rahatsız olmasına rağmen arasındaki çekime engel olamıyor ve kelebekler onu ele geçiriyor. Ve aslında bütün o rüyalar,sırlar,şüpheler Reed’in hayatına girdikten sonra ortaya çıkıyor.

Aşk kanatların ucunda kanlı bir kılıç taşıyor!

  
Kitap hakkında ;
Açıkçası başlarda kitabı okurken seriye devam etmeyeceğimi düşündüm. Kitap direk Evie’nin meleklerle dolu yeni dünyasına girmesiyle yaşadıklarını anlatmıyor; Jim dayısı,yeni okulu,yurdu,arkadaşlık edinmesi gibi bölümlerle bir süre devam ediyor. Bu kitaptan başlarda sıkılmama neden oldu çünkü kitabı alırken ki okuyucuya sunulan beklenti bu değildi. Hikaye asıl kitabın yarısından sonra oturdu ve ilgi çekici hale gelmeye başladı. Reed ile Evie öpüştükten sonra benim için hikaye başlamış oldu ehehehe. Aslında bence kitap daha kısa olabilirmiş. Yani herhangi bir olay olmayan ara konuları çok fazla anlatmasaymış yazar bence diğer yarısından itibaren de başlayabilirmiş. Bunun başta olması kişinin asıl konu gelene kadar sıkılmasına yol açıyor. Yazar asıl konuyla başlayıp ara ara yan konulardan ayrıntı verseymiş bence daha iyi olurmuş. Ama seri beş kitaptan oluştuğu için başlangıcı neden böyle tuttuğunu anlayabiliyorum.

Favori karakterim kesinlikle ‘Reed’ ! Evet, herkese böylesine yakışıklı, korumacı ve uyurken dahi dışarda seni gözleyecek bir Reed lazım. Baştan sona karakterin tavrını, havasını çok sevdim. Nedensiz şekilde de bir o kadar Russell’a gıcık oldum. Yer yer  ona ‘çekil şurdan’ diye de çemkirdim. Reed ve Evie’yi rahat bırak Russell, sevenlerin arasına girme!

Büyük ihtimalle ikinci kitapta Alfred’in onlarla çatışmasını, Russell-Evie-Reed aşk üçgenini ve Evie’nin melekliğe alışmasını okuyacağız. Ayrıca Russell’ında havasından geçilmez artık!

Neyse bebekler diğer kitabın yorumunda görüşmek üzere!



ENAYS

Yorumlar

Popüler Yayınlar